Maandag 17 januari 2022, theater De Veste, Delft.

Om mogelijke Coronabeperkingen bij de TU-Delft heeft de commissie van voorbereiding besloten om de eerstvolgende vakantiecursus (VC73) te organiseren in theater De Veste in Delft. We gaan ervan uit dat het theater met gebruik van een QR-code geopend kan blijven. Helaas bleken alle vrijdagen van januari en februari al bezet te zijn in het theater, waardoor de commissie voor deze keer heeft moeten uitwijken naar de eerstvolgende maandag na de origineel geplande datum. We hopen hiervoor begrip te vinden bij onze deelnemers. 

VC73: Pandemieën en andere rampen!

Hoe onbevangen waren we begin 2020 en hoe snel werden we ingehaald door de realiteit. Voor de eerste keer sinds lange tijd heeft de vakantiecursus een jaar moeten overslaan, maar in 2022 pakken we de draad weer op! De pandemie heeft ons begin 2020 allemaal verrast, of wilden we het tegen beter weten in niet gewaarworden? Virusinfecties zijn er sinds mensenheugenis en ook pandemieën zijn niet nieuw. Maar de snelheid waarmee deze ramp zich voltrok, heeft natuurlijk alles te maken met ons gedrag, met onze reisbewegingen, met onze (internationale) sociale netwerken. Weliswaar is er geen direct link met de Watersector, maar de sector heeft wel zijn steentje bijgedragen aan het herkennen en volgen van de pandemie. Mogelijk gaat het riool als spiegel van onze samenleving wel een doorslaggevende rol spelen in het mogelijke beheer van komende besmettelijke ziektes.

Maar ook andere donkere wolken pakken boven ons. En sommige regenen helemaal leeg en blijven wel heel lang hangen op 1 plek…. Als gevolg worden kleine stroompjes kolkende rivieren en is een nieuwe ramp geboren. Kunnen we het beheren en hoe moet dat dan? En natuurlijk heeft dat alles te maken met die andere ramp die zich langzaam maar zeker voltrekt. De vraag is niet meer of we onder de 2oC opwarming kunnen blijven, maar hoeveel graden we er boven gaan zitten.

Werk aan de winkel….. ook voor de NL Watersector! 
In de 73ste vakantiecursus brengen we een aantal rampen voor het voetlicht en bekijken we met de sprekers de stand van zaken en vragen ons af ‘hoe te handelen’. Na het tableau van rampen zal Tommy Wieringa een reflectie geven om navelstaren te voorkomen.

Heel graag willen we u weer fysiek ontmoeten en hopelijk zullen de huidige corona maatregelen voldoende zijn om dat mogelijk te maken.
We zien er in ieder geval enorm naar uit!

U ook?
U kunt zich hier registreren voor deze inspirerende dag!

Met vriendelijke groet,
Het programma committee

  • 73e Vakantiecursus
    January 17, 2022
    8:00 am - 5:00 pm